Van harte welkom bij Relax & Shiatsu Qi

Zoals de naam al doet vermoeden hecht ik waarde aan het uitstralen en overbrengen van rustgevende, ontspannende energie. Iedereen is welkom in mijn praktijk!

Met wie niet in staat is mijn praktijk te bezoeken, maar toch graag door mij behandeld wil worden, denk ik graag na over de mogelijkheid van een behandeling op een andere locatie.

Hoe is het allemaal begonnen?

In de eerste instantie ging mijn aandacht uit naar het werken met bloemen, waardoor ik enige tijd als bloembindster actief was. In deze periode leerde ik de kracht van bloesemremedies kennen; een prachtig middel, dat ik van tijd tot tijd toepas om een behandeling te ondersteunen.

Mijn interesses namen een andere wending en ik ging fysiotherapie studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Drie enthousiaste studiejaren volgden, maar kort voordat ik zou afstuderen kreeg ik een ongeluk: een auto schepte mij van de fiets, waarna een lange periode van herstel nodig was.

Jaren erna ging het toch weer kriebelen, maar eigenlijk wilde ik mijn studie fysiotherapie niet helemaal opnieuw doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met Shiatsu –en prompt begon mijn energie weer te stromen. Ik besloot Shiatsu te gaan studeren bij de European Shiatsu Academy, destijds in Weesp; daar studeerde ik af, in 2011. Vol energie en in korte tijd verdiepte ik me vervolgens in een aantal specialisaties, liet ik me verder bijscholen en volgde ik diverse seminars in Spanje en Nederland. Vele diploma’s getuigen van deze intensieve periode.

Hoe werk ik?

Mijn basis is de Namikoshi Shiatsu. Deze ondersteun ik met tal van andere technieken; niet alleen met de eerder genoemde bloesemremedies, maar ook met edelsteenremedies, medical taping, Do tai, Akido, Sotai, ademhalingsoefeningen en de Ken Yamamoto techniek. Ik stem me af op jouw specifieke situatie -met andere woorden je staat van zijn en je fysieke klacht- en ik vertaal de signalen die ik in je lichaam registreer. Dit doe ik ik om je (meer) bewust te laten worden van de oorsprong van eventuele blokkades en om eventuele ongemakken of problemen beter in kaart te brengen. Hierdoor kunnen we zo snel mogelijk je energiestroom optimaliseren en help ik je de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Ik verheug me op onze samenwerking!

Liefs van mij,

Mirjam.